Anne Cecily & Johanna

Ballett - Qi gong - Pilates

Du er her: Hjem / Anne Cecily

Anne Cecily Fjeldstad

Anne Cecily Fjeldstad

Anne Cecily (f. 1951) tok eksamen artium ved Katedralskolen i Kristiansand i 1970. I årene 1971 til 1973 fullførte hun pedagogutdannelsen ved Den Norske Operas Ballettskole. I årene 1974 til 1975 hadde hun studieopphold i London med blant andre Matt Mattox i jazzballett og John O'Brien i klassisk.

Etter dette underviste Anne Cecily blant annet ved Friundervisningen, AOF og private ballettskoler. I 1983 fikk hun endelig anledning til å starte skolen på Majorstua, og har drevet den siden.

Anne Cecily har vært medlem av flere frie grupper siden 1976:

Som medlem av disse landsdekkende gruppene danset Anne Cecily på en rekke forestillinger og turnéer. Hun fikk også anledning til å danse ved de første jazzforestillingene i landet.


Portrett av Anne Cecily

Anne Cecily har laget mye koreografi for Barne-TV og for Kantarellen. For Barne-TV har hun siden 1984 blant annet laget koreografier for Portveien 2 og Blekkulf.

Hun har koreografert danseshowet til Blekkulfs miljødetektiver, og elever fra ballettskolen har fremført showet både på TV og ved ulike tilstelninger. Av disse kan nevnes Barnas Kulturfestival på Kalvøya, diverse høytideligheter ved NSB, i samarbeid med Oslo Energi på Aker Brygge med mer. Høsten 2000 danset en del av skolens barneelever ved åpningen av det nye Rikshospitalet til koreografi av Jane Hveding.

Siden 1995 har Anne Cecily arbeidet systematisk med Ashtanga Vinyasa yoga. I 1996 hadde hun et kort studieopphold i India. I årene 1998 - 2005 var Ashtanga yoga en del av tilbudet på skolen. De senere årene har hun studert og praktisert Qi gong, som hun i dag underviser ved skolen og andre steder.